Can not automate re fx nexus 2 delay
You are Unregistered, please register to gain Full access.    
Advertisements


Reply
Thread Tools
Old 08-06-2016, 07:27 PM   #1
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 802
MC Status: 7810
Thanks: 147
Thanked 156 Times in 127 Posts
Icon4 Can not automate re fx nexus 2 delay

Im unable to automate re fx nexus 2 delay, almost any refx knob can be automated with "last tweaked" function of fl studio exept delay, it creates cool scratching effect, but i cant automate it, any help ?

Advertisements


------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 08:09 PM   #2
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,652
MC Status: 15660
Thanks: 2
Thanked 313 Times in 268 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

dont use nexus then problem solved
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 08:16 PM   #3
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 802
MC Status: 7810
Thanks: 147
Thanked 156 Times in 127 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay


------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 09:34 PM   #4
666
Knob Twiddler
666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute
#Quit IDMf
Age: 27
Posts: 232
MC Status: 6860
Thanks: 200
Thanked 137 Times in 97 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

Quote:
Originally Posted by joem View Post
dont use FL Studio then problem solved
FTFY
666 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 09:42 PM   #5
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 802
MC Status: 7810
Thanks: 147
Thanked 156 Times in 127 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

Quote:
Originally Posted by 666 View Post
FTFY
and switch to ableton ? no tenks

------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 10:08 PM   #6
vashima
vashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MCvashima is a savage MC
vashima's Avatar
Pocatello, Idaho
Age: 28
Posts: 677
MC Status: 13410
Thanks: 1,111
Thanked 268 Times in 206 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

What parameter are you trying to automate?
vashima is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 10:35 PM   #7
White Noise
Digital Surfer
White Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MC
White Noise's Avatar
California
Posts: 580
MC Status: 12060
Thanks: 62
Thanked 241 Times in 180 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

I encountered something like this in FL studio a few years ago for an effect. I cloned the effect to an extra effect slot in the mixer and then set up the on/off amount of the individual effects to crossfade between the two of them. I created an automation clip for one and linked the other knob to the same clip with "-1* input" as the mapping formula. I'd try something similar with the volume knobs in the instrument/pattern rack and a clone of the synth routed to the same mixer channel.
White Noise is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-06-2016, 11:03 PM   #8
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,652
MC Status: 15660
Thanks: 2
Thanked 313 Times in 268 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

Quote:
Originally Posted by 666 View Post
FTFY
i use studio one any way so thats made you look like a big idiot
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 01:23 AM   #9
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 802
MC Status: 7810
Thanks: 147
Thanked 156 Times in 127 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

Quote:
Originally Posted by White Noise View Post
I encountered something like this in FL studio a few years ago for an effect. I cloned the effect to an extra effect slot in the mixer and then set up the on/off amount of the individual effects to crossfade between the two of them. I created an automation clip for one and linked the other knob to the same clip with "-1* input" as the mapping formula. I'd try something similar with the volume knobs in the instrument/pattern rack and a clone of the synth routed to the same mixer channel.
yeah thats fine if you want automate dry\wet, but i want to automate delay time :'(

------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 08:05 AM   #10
White Noise
Digital Surfer
White Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MCWhite Noise is a savage MC
White Noise's Avatar
California
Posts: 580
MC Status: 12060
Thanks: 62
Thanked 241 Times in 180 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

In my case, I was crossfading between two types of distorition, but yes, I can see how that wouldn't work for delay time.

New idea, clone the instrument a BUNCH of times, set the delay time different on each one and do routing the same for each. Then create volume automation clips for each one, crossfading between all of them.

More seriously, have you considered just running the synth dry and using a different delay in the mixer effects? I don't know if the Nexus delay can do anything super special that other delays couldn't or if there's some other reason you want the use the built in delay, but if not, then why not bypass the issue?

EDIT: Just re-read the OP, I see now this has a particular effect you like on the sound. And likely, my mega crossfade idea wouldn't leave that effect intact either. I'd take a look at the IL website and forums, maybe someone there has figured this out or it's in their extensive online manual.
White Noise is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 09:33 AM   #11
aLiner
Knob Twiddler
aLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond reputeaLiner has a reputation beyond repute
aLiner's Avatar
Galway
Age: 27
Posts: 217
MC Status: 2460
Thanks: 26
Thanked 49 Times in 36 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

if I were you I would make an audio recording while you're moving the knob by hand and then place the audio in the mix, I can't imagine that you would want to continuously automate the delay time knob
aLiner is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 09:52 PM   #12
666
Knob Twiddler
666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute666 has a reputation beyond repute
#Quit IDMf
Age: 27
Posts: 232
MC Status: 6860
Thanks: 200
Thanked 137 Times in 97 Posts
Re: Can not automate re fx nexus 2 delay

Quote:
Originally Posted by joem View Post
i use studio one any way so thats made you look like a big idiot
It wasn't about you, I was just being a turd toward the OP

(sorry, OP)

Advertisements

666 is offline   Thanks Reply With Quote
Thanks to 666
vashima (08-07-2016)
Reply


Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quickly Make Your Own Presets Or Maticulously Automate Each Parameter Dhji The Studio 12 03-09-2015 05:11 PM
Automate tempo change to +180 BPM Cynos Sound Design, Mixing, & Studio Techniques 6 10-29-2014 02:12 AM
Using Harmor in Ableton Live. Can't automate! iliveinmyguitar The Studio 3 03-16-2014 02:28 PM
Thoughts on nexus? nickw197 Workstation Center 29 12-07-2013 08:13 PM
How to add vibrato in nexus 2 usacardinal The Studio 7 08-12-2013 09:49 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:45 PM.


Electronic Music Forums

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.