ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI
You are Unregistered, please register to gain Full access.    
Advertisements


Workstation Center Digital audio workstations (DAW), trackers, sequencers and programming.

Reply
Thread Tools
Old 13-02-2014, 07:07 PM   #1
dgm
Granular Poster
dgm is currently spamming hard
Posts: 62
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

I posted this in the official Propellerhead forums, but so far nobody has been able to answer my question, so I'll paste it here, in case any of you can help.

I've been able to ReWire Reason 7.0.1 to Fl Studio 11, to the extent that I can get audio from Reason into FL Studio without a problem, and the transport controls are synced up. The only thing I'm missing is MIDI - I cannot for the life of me figure out how to get an FL Studio "MIDI Out" channel to trigger a Reason instrument.

I carefully followed all of the steps listed here:

[Only registered and activated users can see links. Click here to register]


But to no avail.

Advertisements

dgm is offline   Thanks Reply With Quote
Old 14-02-2014, 12:04 AM   #2
dgm
Granular Poster
dgm is currently spamming hard
Posts: 62
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

If anyone else with the same problem runs into this thread, I found the solution. FL Studio's ReWire plugin is currently broken, and can be fixed with this patch:

[Only registered and activated users can see links. Click here to register]
dgm is offline   Thanks Reply With Quote
Old 02-04-2014, 09:03 PM   #3
Shawn Ray
Learning The Ropes
Shawn Ray is currently spamming hard
Posts: 1
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

Thanxxx!
Shawn Ray is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-04-2014, 11:04 PM   #4
superlol
Learning The Ropes
superlol is currently spamming hard
Posts: 1
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

I have the same problem, everything works perfectly but i cant hear the reason sounds on fl studio, i cant even use the piano roll, there is no sound, i just downloaded the patch to see if it works

Edit: OMG!!! I just made it work with the patch, its 6 pm here and i have been trying since 1 pm and nothing worked, thanks a lot dgm!!!!
superlol is offline   Thanks Reply With Quote
Old 25-10-2015, 02:14 AM   #5
lolnose
Learning The Ropes
lolnose is currently spamming hard
Posts: 2
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

can you post a link please? the image line forum is kinda elitist
lolnose is offline   Thanks Reply With Quote
Old 26-10-2015, 01:12 AM   #6
lolnose
Learning The Ropes
lolnose is currently spamming hard
Posts: 2
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: ReWire Reason 7 to FL Studio 11: No MIDI

PLEASE, i dont have the patch anymore and i need it again, can somebody upload this? there is no way of communicating to anyone in the image line forum, you cant post, send private messages, you cant do anything, please i need help!

Advertisements

lolnose is offline   Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reason, best controller, MIDI Keyboard, and interfaces? Mighty Mouse House / Dubstep 5 10-01-2013 12:09 AM
Reason Rewire latency Goolue The Studio 13 29-09-2012 03:00 PM
Ableton Live 8 Rewire Reason 5 (Need Help) WillyZi Workstation Center 1 07-01-2012 02:02 PM
quick Live/Reason rewire question .mute Workstation Center 4 03-11-2011 07:04 AM
What are your favorite Ableton- Reason rewire methods??? bushofghosts Workstation Center 3 31-10-2011 01:24 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:14 PM.


Electronic Music Forums

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.