Audio Editors
You are Unregistered, please register to gain Full access.    
Advertisements


Reply
Thread Tools
Old 05-15-2017, 12:54 PM   #1
signaldwn
Learning The Ropes
signaldwn is on a distinguished road
signaldwn's Avatar
Chicago
Age: 22
Posts: 7
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Audio Editors

Can anyone here recommend standalone software for sample editing? I normally use audacity or reaper, but audacity doesn't have a good snap grid for tempo, and I can't use reaper with my main daw open.

Advertisements

signaldwn is offline   Thanks Reply With Quote
Old 05-15-2017, 01:38 PM   #2
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,703
MC Status: 16760
Thanks: 2
Thanked 335 Times in 288 Posts
Re: Audio Editors

your daw
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Thanks to joem
liquid_air (05-15-2017)
Old 05-15-2017, 06:26 PM   #3
Vault O)))
Ghostly
Vault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MCVault O))) is a savage MC
Posts: 613
MC Status: 19460
Thanks: 518
Thanked 389 Times in 260 Posts
Re: Audio Editors

What are you trying to accomplish that you can't do in your DAW? It looks like you use both FL and Live, that should cover quite a lot of ground TBH
Vault O))) is offline   Thanks Reply With Quote
Old 05-15-2017, 09:13 PM   #4
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,703
MC Status: 16760
Thanks: 2
Thanked 335 Times in 288 Posts
Re: Audio Editors

also you can use reaper with in flstudio via rewire

1) In FLS, add a rewired, select REAPER as the client and hit show panel
2) Go back to FLS and in the rewired panel select the MIDI Options
3) Pick a port and click on Add One
4) Create a few instrument tracks in Reaper
5) Here's the important part. Set the instrument tracks midi input from All MIDI to a single channel of the Rewire bus 1
6) Create a Midi Out Channel in FLS with the port of step 3 and the channel of step 5.
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Old 05-15-2017, 11:28 PM   #5
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,207
MC Status: 42160
Thanks: 824
Thanked 843 Times in 629 Posts
Re: Audio Editors

Audacity.

Use sampler with time stretch functionality. Kontakt does a fine job.

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 05-15-2017, 11:31 PM   #6
relic
IDMf Supporter
relic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MCrelic is a savage MC
relic's Avatar
The AK Rowdy Rowdy
Posts: 16,399
MC Status: 8507130
Thanks: 9,829
Thanked 6,324 Times in 4,541 Posts
Re: Audio Editors

Buy a 90s Akai rack sampler.

------------------
relic is offline   Thanks Reply With Quote
Old 05-16-2017, 08:01 AM   #7
signaldwn
Learning The Ropes
signaldwn is on a distinguished road
signaldwn's Avatar
Chicago
Age: 22
Posts: 7
MC Status: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Audio Editors

Quote:
Originally Posted by joem View Post
also you can use reaper with in flstudio via rewire

1) In FLS, add a rewired, select REAPER as the client and hit show panel
2) Go back to FLS and in the rewired panel select the MIDI Options
3) Pick a port and click on Add One
4) Create a few instrument tracks in Reaper
5) Here's the important part. Set the instrument tracks midi input from All MIDI to a single channel of the Rewire bus 1
6) Create a Midi Out Channel in FLS with the port of step 3 and the channel of step 5.
This is an idea I never thought of. I'll have to check it out! Thanks!

Advertisements

signaldwn is offline   Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best Free Audio Apps and VSTs: Wavosaur Audio Editor graphite412 The Studio 4 10-25-2012 04:28 AM
Glitchy editing using text editors Somnio Technology & Lifestyle 16 04-03-2012 07:03 PM
Question for Digital Photographers and Photo Editors astroidmist The Side Room 11 09-09-2011 07:13 AM


All times are GMT +1. The time now is 03:12 PM.


Electronic Music Forums

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.