Cubase sx workload
You are Unregistered, please register to gain Full access.    
Advertisements


Reply
Thread Tools
Old 03-12-2017, 10:30 PM   #1
Mario D
Knob Twiddler
Mario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant future
Mario D's Avatar
Croatia
Posts: 221
MC Status: 1560
Thanks: 19
Thanked 31 Times in 25 Posts
Cubase sx workload

Quick question.

Why does Cubase SX starts to stutter coz of the overload while alt+tab says memory usage 30%, procesor around same number.

Is there any kind of system to dedicate more memory to cubase, am I missing something very simple?

It is coz of the overload but why if usage is 30%

Advertisements


------------------
wata faaak
Mario D is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 12:49 PM   #2
Roo Stercogburn
IDMf SupporterIDMf ArtistAdministrator
Roo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MC
Roo Stercogburn's Avatar
On horseback
Posts: 9,811
MC Status: 42357949
Thanks: 1,100
Thanked 4,479 Times in 2,936 Posts
Re: Cubase sx workload

It might not be memory, it might be disk streaming is your problem. Does Cubase give you any diagnostic tools? Is your anti-virus going nuts or a windows download occuring at the same time?

------------------
This mind intentionally blank.
Roo Stercogburn is online now   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 02:36 PM   #3
Mario D
Knob Twiddler
Mario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant future
Mario D's Avatar
Croatia
Posts: 221
MC Status: 1560
Thanks: 19
Thanked 31 Times in 25 Posts
Re: Cubase sx workload

Quote:
Originally Posted by Stercogburn View Post
It might not be memory, it might be disk streaming is your problem. Does Cubase give you any diagnostic tools? Is your anti-virus going nuts or a windows download occuring at the same time?
I don't know when windows 10 download things and does it go nuts at that time.
My cubase is on SSD drive and VST*s are on hard drive. Hard drive works fine on pc games, never noticed problem about HDD

------------------
wata faaak
Mario D is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 05:50 PM   #4
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 818
MC Status: 8010
Thanks: 154
Thanked 160 Times in 130 Posts
Re: Cubase sx workload

set priority to high in task manager, tell us your specs, and also i would recommend going back to windows 7

------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 05:53 PM   #5
Mario D
Knob Twiddler
Mario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant future
Mario D's Avatar
Croatia
Posts: 221
MC Status: 1560
Thanks: 19
Thanked 31 Times in 25 Posts
Re: Cubase sx workload

Quote:
Originally Posted by D42K732202 View Post
set priority to high in task manager, tell us your specs, and also i would recommend going back to windows 7
Priority is high.

FX 8350 procesor
16 gb ram
SSD 250 gb, HDD 1TB
GTX 1060 G1 graphic card
Windows 10
Cubase sx 8

------------------
wata faaak
Mario D is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 06:35 PM   #6
D42K732202
IDMf Supporter
D42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond reputeD42K732202 has a reputation beyond repute
D42K732202's Avatar
Posts: 818
MC Status: 8010
Thanks: 154
Thanked 160 Times in 130 Posts
Re: Cubase sx workload

well processor is fine, i would recommend going back to win 7 because 10 and 8 is too bloated with useless services, sure you can disable some of them but going back is just easier, windows 10 is running on nearly same kernel as XP, so you are not getting any benefits expect different ui and useless shit like cloud services and useless updates,

now i bet artificer will again jump out of nowhere and wage shitstorm against me

------------------
sent from another world
------------------
D42K732202 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 07:56 PM   #7
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,735
MC Status: 17060
Thanks: 2
Thanked 341 Times in 294 Posts
Re: Cubase sx workload

Quote:
Originally Posted by D42K732202 View Post
well processor is fine, i would recommend going back to win 7 because 10 and 8 is too bloated with useless services, sure you can disable some of them but going back is just easier, windows 10 is running on nearly same kernel as XP, so you are not getting any benefits expect different ui and useless shit like cloud services and useless updates,

now i bet artificer will again jump out of nowhere and wage shitstorm against me
no but i will windows 10 is really good im haveiung no issues im running windows 10 pro with fl studio 11 not 12 11 and haveing no issues and is it fuck easiur to go fuckin g back its a simple softwhaere download and a click to remove the bloat.
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-13-2017, 08:31 PM   #8
Mario D
Knob Twiddler
Mario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant future
Mario D's Avatar
Croatia
Posts: 221
MC Status: 1560
Thanks: 19
Thanked 31 Times in 25 Posts
Re: Cubase sx workload

Quote:
Originally Posted by joem View Post
no but i will windows 10 is really good im haveiung no issues im running windows 10 pro with fl studio 11 not 12 11 and haveing no issues and is it fuck easiur to go fuckin g back its a simple softwhaere download and a click to remove the bloat.
Help me translate this.

Is there software to delete some windows 10 services?

------------------
wata faaak
Mario D is offline   Thanks Reply With Quote
Thanks to Mario D
lolirl (03-13-2017)
Old 03-13-2017, 08:39 PM   #9
joem
Savage Mad Cunt
joem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MCjoem is a savage MC
Posts: 1,735
MC Status: 17060
Thanks: 2
Thanked 341 Times in 294 Posts
Re: Cubase sx workload

Quote:
Originally Posted by Mario D View Post
Help me translate this.

Is there software to delete some windows 10 services?
http://www.thewindowsclub.com/ultima...r-4-windows-10
joem is offline   Thanks Reply With Quote
Thanks to joem
Mario D (03-13-2017)
Old 03-13-2017, 09:10 PM   #10
Mario D
Knob Twiddler
Mario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant futureMario D has a brilliant future
Mario D's Avatar
Croatia
Posts: 221
MC Status: 1560
Thanks: 19
Thanked 31 Times in 25 Posts
Re: Cubase sx workload

Tweaked. That didn't solve anything.
Could it be that I'm actually using integrated onboard sound card and not anything fancy?

edit.
Changing the buffer size from 10ms to 70 ms reduced my consumption by 30% at least. That's better!

Last edited by Mario D; 03-13-2017 at 09:15 PM..

------------------
wata faaak
Mario D is offline   Thanks Reply With Quote
Old 03-14-2017, 11:08 AM   #11
Roo Stercogburn
IDMf SupporterIDMf ArtistAdministrator
Roo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MCRoo Stercogburn is a savage MC
Roo Stercogburn's Avatar
On horseback
Posts: 9,811
MC Status: 42357949
Thanks: 1,100
Thanked 4,479 Times in 2,936 Posts
Re: Cubase sx workload

Win 10 has the disk streaming improvements introduced in Win 8. Don't go back to Win 7.

Advertisements


------------------
This mind intentionally blank.
Roo Stercogburn is online now   Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone here using Cubase? huhudead Industrial / EBM / Power Electronics 13 01-16-2016 11:36 AM
What the hell Cubase?! Focalized Workstation Center 4 10-10-2015 09:47 AM
Cubase 8 iDoG Workstation Center 7 01-20-2015 12:50 PM
Problems in cubase 5 philipsstep Music Scene Chat 0 10-03-2013 09:23 PM
Who here uses Cubase? D_Davis Workstation Center 26 02-08-2013 06:15 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:33 PM.


Electronic Music Forums

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.