Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST
You are Unregistered, please register to gain Full access.    
Advertisements


Reply
Thread Tools
Old 07-03-2016, 11:58 PM   #1
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

I am trying to figure out how to make Maschine send an audio out to one of the stereo input pairs available. Ideally I'd like to use the return channel or S/PDIF input pair. I just can't figure out (or find any relevant info in the manual, the MOTU knowledge base, or via Google) how to assign the return signal to any Mix Bus, which is what I'd need to do in order to send it to the Octatrack. The S/PDIF channels do show up in the input sources. When I assign the Maschine audio out from a synth to the S/PDIF channel the audio does get routed to the 828, but it shows up under output, so that isn't terribly useful.

I'm sure someone has figured this out already, either in Maschine or any other host DAW. Help would be much appreciated, as I am about to sample it in Maschine and send the .wav via USB to the audio pool.

Advertisements


------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 12:02 AM   #2
jbvdb493
IDMf Supporter
jbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MC
jbvdb493's Avatar
Posts: 1,445
MC Status: 20710
Thanks: 342
Thanked 414 Times in 338 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

Maybe I don't know what you are saying, but I can't imagine how you could send audio out of your interface through an input?
Or are you trying to route the computers out back into itself? If so shouldn't you look at doing that ITB? Sorry I am just not tracking what you are saying!
Other wise how is the octatrack so far?

------------------
jbvdb493 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 12:09 AM   #3
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

Let me try to clarify. I'd like to send audio from one of the host tracks on my DAW (Maschine in my case) to the Octatrack. The Octa has one of its input pairs hooked up to the MOTU and is essentially part of an FX pedal loop. I use it to sample the A4. That is audio out 3 and 4 on the 828 are connected to input A/B on the Octa and the main out are connected to audio in 3 and 4 on the MOTU. I would now like to route audio from my DAW to that channel (audio out 3/4 on the 828: that is, the designated output on the MOTU connected to my Octa) so that I can sample anything from Maschine.

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 12:13 AM   #4
jbvdb493
IDMf Supporter
jbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MC
jbvdb493's Avatar
Posts: 1,445
MC Status: 20710
Thanks: 342
Thanked 414 Times in 338 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

Well I don't know how maschine works but in live I can set up my audio routing directly in the channel. Sounds like you should check out the maschine manual? Sorry can't help beyond that.

------------------
jbvdb493 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 12:26 AM   #5
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

How do you do it in Live? My problem seems to be more on the MOTU side, really. At least I think I can figure out the Maschine side (famous last words)...

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 12:34 AM   #6
jbvdb493
IDMf Supporter
jbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MC
jbvdb493's Avatar
Posts: 1,445
MC Status: 20710
Thanks: 342
Thanked 414 Times in 338 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

In the picture where it says audio to I select ext. out and below the channel

------------------
jbvdb493 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 07-04-2016, 06:07 PM   #7
chasedobson
bulletunderabloodredsky
chasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MC
chasedobson's Avatar
Denver, CO
Posts: 2,998
MC Status: 1524777
Thanks: 927
Thanked 1,731 Times in 1,128 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

in live one can route a channels output to anothers input. just beware of the monitor state as you can then create feedback loops.

try creating a bus in logic and routing it to a new channel. Cuemix may not be the most streamlined way to approach this.

------------------
chasedobson is online now   Thanks Reply With Quote
Thanks to chasedobson
liquid_air (07-04-2016)
Old 07-05-2016, 05:32 PM   #8
chasedobson
bulletunderabloodredsky
chasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MCchasedobson is a savage MC
chasedobson's Avatar
Denver, CO
Posts: 2,998
MC Status: 1524777
Thanks: 927
Thanked 1,731 Times in 1,128 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

@[Only registered and activated users can see links. Click here to register]
: did you get this sorted?

------------------
chasedobson is online now   Thanks Reply With Quote
Old 07-05-2016, 05:54 PM   #9
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

I'm afraid not. I sampled it in Maschine and sent the .wav to the Octatrack.

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 04:10 PM   #10
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

So, I am running into issues with the MOTU 828x. As I understand the I/O routing into Logic isn't really intuitive, as in the mic1/2 inputs are counted first, so the rear input 1/2 are mapped to input 3/4 and so on.

Now, the problem I have is the following: while I find my drum synth on input 3/4, but there just isn't anything coming through on inputs 5/6, or 7/8, where I have my A4 and Octatrack feeding in to the MOTU via the input lines 3/4, and 5/6. Does anyone have any idea what may be wrong with my setup?

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 04:37 PM   #11
jbvdb493
IDMf Supporter
jbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MC
jbvdb493's Avatar
Posts: 1,445
MC Status: 20710
Thanks: 342
Thanked 414 Times in 338 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

In live you can see levels of your inputs when you select them, so when i forget what input is what, i just look at where the levels are coming from, maybe there is something similar in logic?

------------------
jbvdb493 is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 04:48 PM   #12
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

Yeah, so this is another one of those embarrassing ones... the issue is that that A4 does not receive a transport signal. Which explains why it doesn't send audio, but raises another question: why? I've mapped the channel, set MIDI control to USB and activated transport receive, yet, still it doesn't respond. Oct and Tempest do and send audio as expected. Any idea about that transport control?

------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Old 08-07-2016, 04:50 PM   #13
jbvdb493
IDMf Supporter
jbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MCjbvdb493 is a savage MC
jbvdb493's Avatar
Posts: 1,445
MC Status: 20710
Thanks: 342
Thanked 414 Times in 338 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

Try midi thru from octatrack to midi in a4? Sync from midi?

------------------
jbvdb493 is offline   Thanks Reply With Quote
Thanks to jbvdb493
liquid_air (08-07-2016)
Old 08-07-2016, 04:57 PM   #14
liquid_air
IDMf Supporter
liquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MCliquid_air is a savage MC
liquid_air's Avatar
Corny
Posts: 2,186
MC Status: 41710
Thanks: 814
Thanked 834 Times in 622 Posts
Re: Audio routing with MOTU 828 and CueMix: sampling a VST

The trick that just now did it for me was to select MIDI clock destination in MIDI project settings to "all" and check the destination send.

Advertisements


------------------
Techno starts with a capital 'T', as in TB-303 and TR-808.

liquid_air is offline   Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB audio routing liquid_air Hardware and Gear 21 06-06-2016 01:37 AM
Motu Audio Express Problems FTD Hardware and Gear 0 02-08-2015 06:07 AM
Maschine audio routing pre/post mixer? Deep Dose The Studio 4 12-09-2013 08:58 PM
Transition to Re-Sampling and Bouncing to Audio!! Dave La Disko The Studio 1 08-26-2013 06:10 AM
ASIO routing/Audio Interface Issue kaltesHerz Workstation Center 3 07-20-2012 09:35 AM


All times are GMT +1. The time now is 03:17 PM.


Electronic Music Forums

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.